Infravämre behandling

Många har säkert hört talas om Infraröd bastu. Det är samma slags värme som är i vår Infravärmematta.
Fördelen med en matta är att värmen fördelas jämnare över kroppen och kan gå djupare än i en bastu.
 

Infravärme finns naturligt i vår omgivning och kallas ibland Infraröd strålning, IR strålning eller värmestrålning. Solen är vår största källa till Infravärme och cirka 50% av solens strålar som når jorden är infravärme. Det är infravärmen som vi människor upplever som avslappnande och varmt och skönt när vi är i solen. Infravärme medför ingen hälsorisk och ska inte förväxlas med skadlig UV-strålning.

Som behandling är infravärme bevisat effektiv och är enkel och riskfri att använda helt utan biverkningar. Behandlingen är djupt avkopplande samt smärtlindrande och fungerar genom att långvågiga infrastrålar värmer kroppen på djupet.Behandling med infravärme har vid kliniska studier verifierats ge följande hälsofrämjande egenskaper:

* Hjälper och förbättrar lymfsystemets funktion

* Minskar smärta vid fibromyalgi

* Förbättrar sömnen

* Förbättrar blodcirkulation och cellförnyelse

* Lindrar smärta och inflammation

* Stärker immunförsvaret
* Minskar stress och oro

Man ska dock INTE använda Infravärmemadrass om man är gravid eller har ett batteridrivet implantat såsom pacemaker, defibillator eller insulinpump.I våra infravärmemadrasser finns det både jadesten och turmalin sten av hög kvalitet som effektivt fördelar värmen jämt över hela madrassen.

Turmalin sägs minska svullnad, förbättra immunförsvaret, öka blodcirkulationen, minska mjölksyra och frigör fettsyror. Det sägs även hjälpa avgiftning, öka fettförbränningen samt frigöra emotionell stress som migrän och huvudvärk.

Jade kännetecknas av sin höga värmekapacitet och bevarar därför värme otroligt bra. Jades sägs även hjälpa kroppens reningssystem, frigör slaggprodukter, stabiliserar psyket och motverkar ångest samt ger en djup avslappning som minskar stress och spänningar.Utöver de hälsofrämjande egenskaperna ovan, genererar Infravärmemadrassen också negativa joner som rensar luften från luftburna allergener. Detta sker genom att den negativa laddningen tvingar partiklar som damm, pollen, mögelsporer, bakterier och virus dras till varandra tills de blir så tunga att de faller till golvet så att man kan dammsuga upp dem.

 

Vi är återförsäljare för infravärmemadrasser

Floating Karlshamn är återförsäljare för Trend Rehabs produkter och kan därför erbjuda samma infravärmemadrasser som vi har i våra behandlingar till fördelaktiga priser till våra kunder. Vi är även så säkra på tekniken och dess fantastiska effekter att vi erbjuder våra kunder att hyra en infravärmemadrasser så att man som kund får prova produkten under en tid så att man kan få en egen uppfattning. Kontakta oss gärna för mer information.