Floating

Upplev känslan av tyngdlöshet i vårt floatingrum. Kom bort från stress och smärta. Djupavslappning och återhämtning för både kropp och sinne.

Floating är en behandling som innebär att du flyter i en stor tank med magnesiumsaltvatten. Eller i vårt fall, i ett floatingrum. När du floatar minimerar du alla sinnesintryck till hjärnan som ljud, ljus, tyngdkraft, temperatur och beröring. Detta kallas för sensorisk isolering och forskning visar tydligt på att denna typ av djupavslappning ökar hjärnans utsöndring av kroppens ”måbra” hormoner som serotonin, ocytycin och endorfiner. Magnesiumsaltet har även en väldigt avslappnande effekt på spända muskler.


Rapporter talar om att 45 min floating kan motsvara mellan fyra och sex timmars sömn!
Forskning visar även att floating kan minska kroppens stresshormoner som kortisol, adrenalin och noradrenalin. Dessa ämnen kan vara orsaken till många stressrelaterade sjukdomar och orsaka spänningar och smärta i kroppen.

Resultaten från forskningen kan sammanfattas med att floating ger:

 • Smärtlindring
 • Minskad stress, ångest
 • Minskad depression
 • Ökad energi och kreativitet
 • Gynnsamma effekter på blodtryck
 • Minskad konsumtion av smärtlindrande läkemedel


Försök visar även att resultaten av floating behandling behålls under en längre tid.

 • Floating är särskilt bra för dig som upplever något av följande:
 • Spänd muskulatur
 • Stressad eller utbränd
 • Depression
 • Värk
 • Sömnsvårigheter
 • Blodcirkulationsproblematik
 • Fibromyalgi
 • Reumatism
 • Whiplash
 • Eksem/ Psoriasis
 • Bara vill ha en stunds avkoppling!

Hur stor är floating tanken?

Vår floating tank är av modell rum vilket innebär att den är större än många andra tankar. Invändigt är den 240cm lång, 135cm bred och 215cm hög. Istället för en lucka som man fäller ner så har vi en dörr som man går igenom.
Detta gör att även de som har lite svårt för trånga utrymmen kan njuta av floating. Det går också bra att ha dörren lite på glänt om man ändå är orolig.

Behöver jag ta med något?
Nej, hos oss finns allt som behövs för floating att låna. Det är valfritt om man vill ha badkläder men vi rekommenderar att floata utan badkläder för bästa tyngdlösa upplevelse.
Använder du badkläder så ska de vara nytvättade.

När ska man inte floata?

Du bör undvika floating om du har epilepsi, kristallsjuka, eller svårare psykiska sjukdomar såsom schizofreni. Vidare är det direkt olämpligt ur hygieniska skäl att floata vid smittosamma hudsjukdomar, blödande sår och menstruation.

Har du nyligen färgat håret så rekommenderar vi att använda en badmössa då färgen annars kan blekas. Badmössa finns att låna hos oss.Hur det går till

Är det första gången man floatar får man fylla i en hälsodeklaration som vi tillsammans går igenom för att se om det finns något eventuellt hinder för att genomgå en behandling.

Sedan visar vi er in i behandlingsrummet där ni får en genomgång hur tanken fungerar. Vår tank är av rum-modellen som istället för lucka man fäller ner har en dörr man går in igenom. Detta är något som de med anlag för klaustrofobi uppskattar enormt.

Innan behandlingen tvättar man av sig noga med tvål och schampo i ett personligt badrum.
Efter det kliver man in i floating-rummet och lägger sig försiktigt ner på rygg och känner hur vattnet bär kroppen. Man floatar utan badkläder för att få den bästa tyngdlösa känslan.

Inuti tanken finns det handtag som man kan ta hjälp av om man har svårt att ta sig upp och ner själv. Det finns även en fläkt och lampa som du själv kan bestämma om du vill ha av eller på, de flesta väljer att släcka lampan när man har kommit till ro.
vattnet som man floatar i är ca 30 cm djupt.

Floating är en väldigt kravlös behandling som inte kräver några tidigare kunskaper, det enda du behöver göra är att slappna av och blunda. Det är även helt riskfritt att somna då det inte går att vända sig i vattnet.

När man tar bort tyngdkraften samt all yttre stimuli så får hjärnan en chans att vila och kan då fokusera på att endast återhämta kroppen. Floating ger en speciell avslappning där man går in i ett tillstånd som liknar den djupsömn man får under natten. Forskningen visar att 45 min floating motsvarar 4-6 timmars sömn.

När behandlingen sedan är klar knackar jag försiktigt på dörren för att göra er uppmärksamma på att det är dags att gå upp och gå in i duschen igen.

När ni i lugn och ro gjort er klara är ni välkommen ut i receptionen där ni bjuds på dryck och en lätt fika.
Vill du läsa mer om floating?

Titta på vår sida här där vi länkar till forskning om floating


Är floating säkert med tanke på Covid-19?


Ja floating är säkert även under Covid-19 pandemin. Vi säkerställer väl tilltagen tid mellan varje kund för att undvika smittspridning. Floatingtanken är utrustad med avancerat reningsprogram som körs mellan varje kund samt beprövade kemikalier som effektivt neutraliserar Covid-19 virus. I våra lokaler använder vi överdimensionerad ventilation samt att vi desinfekterar utrymmena mellan varje kund.