Aromaterapi

Vad är Aromaterapi?

Aromaterapi är en alternativmedicinsk behandling där man använder de positiva egenskaperna i eteriska oljor för att skapa balans i kropp och sinne. Eteriska oljor utvinns ur växter såsom blommor, citrusfrukter, rötter och bark. Olika oljor sägs ha olika positiva egenskaper beroende på växten som oljan har utvunnits från.

Doften från oljorna påverkar kroppen först och främst genom luktsinnet som sedan kan väcka både minne och känslor till liv. Dofter sägs också väcka nervsystemet och körtlar som styr hormonerna.

Vid inandning förs de små molekylerna genom andningsvägarna till lungorna. Från lungorna förs de ut i blodet. På väg igenom andningsvägarna fastnar molekyler på slemhinnorna, och kan påverka bland annat genom att verka antiseptiska, virushämmande samt slemlösande.

Aromaterapi har använts i tusentals år i olika former på grund av sina hälsosamma effekter. Forskning kring aromaterapi har ökat på senare år, detta på grund av ökat intresse för eteriska oljor. Studier pekar på att aromaterapi kan vara humörhöjande för mottagaren.

Om man tittar på medicinska påståenden för aromaterapi historiskt, sägs det hjälpa mot smärta, minska stress, behandla migrän och huvudvärk, öka immuniteten samt öka sömnkvaliteten.

Hos oss på Floating Karlshamn erbjuder vi aromaterapi i form av Tysk aromaterapi där man använder luktsinnet. Man använder då eteriska oljor i en aroma diffuser som producerar ånga som absorberas i luften i behandlingsrummet.

Varje enskild doft i form av eteriska oljor sägs ha speciella egenskaper för mottagaren. Citron sägs: Vitalisera och stimulera. Rensa sinnet och skärper uppmärksamheten och beslutsförmågan. Medan Lavendel används för avslappning och rogivande av kropp och sinne.Vi erbjuder ett utbud av dofter som ni kan välja mellan i vår doftmeny.